torsdag 10 oktober 2013

Till Jupiters månarDit reser jag tillsammans med Alice Munro i kväll.... för jag har ett par av hennes böcker i hyllan och nu har jag lagt en av dem på nattduksbordet. Åh, så glad jag blev över valet av pristagare i år. Så välförtjänt och ja, jag skulle väl säga "äntligen" om nu inte den där Fylking för alltid förstört just det utropet....

Speciellt roligt är det också att Kanada nu äntligen kommer på plats bland "Nobelprisländerna"- det var väl på tiden, det också, kan man tycka.

Nu är jag säker på att vi kommer att få se nya utgåvor av en hel del av de lite äldre novellsamlingarna. Fattas bara annat.

Jag är precis lika glad idag som den gången då Tranströmer fick priset.... Hoppas att Alice Munro orkar med all uppståndelse och att hon kommer till Stockholm för att själv ta emot priset.

5 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

jo, den skulle jag vilja läsa, men inte helt lätt att få tag på nu...

Ivo Holmqvist sa...

ja det var en välkommet val, av flera olika skäl:

http://tidningenkulturen.se/artiklar/nyheter-mainmenu-53/inrikes-mainmenu-49/15852-nobelpriset-till-alice-munro

Ingrid sa...

Hannele: Man får ha lite tålamod just nu... men jag tror inte att du behöver vänta så länge!

Ivo Holmqvist: Tack för länken till den intressanta artikeln Kvinna, noveller, Kanada.... allt detta är värt att visa fram, tycker jag. (och så blir jag nyfiken på din vistelseplats- kan det möjligen vara någonstans i Maine?) I så fall får du ju också njuta av "The foliage"....

Bokmoster sa...

Samma här, vi firade precis lika vilt som när Tranströmer fick priset ;) Så glad över priset!

Ingrid sa...

Bokmoster: Ja, är det inte härligt!