söndag 21 juli 2013

Bilköer, värmeslag och så en liten agouti


Nästan på värmeslag i alla fall men på Tekniska muséet i Malmö var det svalt och skönt. Jag hade gärna stannat kvar i ubåten ett tag till även om det var trångt om saligheten.


Carl von Linné hade en gång en liten paka (eller agouti) som husdjur.

Det lilla vackra djuret aguti har dött. Det har varit såväl mig som min hustru så allt för kärt och behageligt att intet djur i världen någonsin varit kärare ibland allt levande jag ägt. Näst mina barn tillstår jag att ingenting gått mig mer till hjärtat.

Denna paka kan man se på Tekniska muséet i Malmö.


Malmö är parkernas stad - en varm dag passar det bra att bege sig ut på en kanalrunda.


Det går lite trögt med läsningen när det är så varmt men "Gubbe och katt" har jag i alla fall lyckats bli klar med. Småtrevligt och underhållande. Jag länkar till Mrs Calloway och hennes blogg A Room of My Own för mera utförlig beskrivning av innehållet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Då hoppas vi här att du kommer att ha det bättre snart - sommaren, men inte värmeslag. I Hamburg (söder Sverige^^) har vi också tryckande värme. Men vi känner Heidelberg, och i Heidelberg är det verkligen 'kvav hetta". Vi dricka mycket vatten, och ja, då läser man lite langsamere. Och kanske du har det bra på en annan kanalrunda.

Jag kan verkligen förstå hur Linné tänkte om 'det lilla vackra djuret". Vi har en katt som någon (idiot) hade "thrown away", lilla katt var half död. Djurhem visste såklart inte hur gammal Felino var, men nu är han lycklig - man vill bara inte tänka att han kommer att dö också. I alla fall är han "the boss" här...
I vindsvåningen ligger katten idag bara och tittar. - "Gör något!" Allt är lite långsamere, till och med vår katt.

Ingrid sa...

Klemperer: Allt går långsammare när det är så varmt. (och visst minns jag Heidelbergs sommarvärme... puh!) Stackars lilla Felino som fick en så svår start i sitt kattliv- men nu har han det bra! Katter brukar bli gamla om de hålls inomhus. Du kan säkert glädja dig åt många år till med lille Felino!

♥ Hannele sa...

kanske skulle vi göra ett besök där, ska ditåt

Ingrid sa...

Hannele: Om du ska till Malmö kan det säkert vara trevligt att ta en kanalbåtstur- Kungsparken har höga träd som ger skön skugga. Tekniska muséet är väldigt trevligt om man har barn i sällskap och inträdet gäller för flera muséer (bland annat också det "vanliga muséet Malmöhus som ligger strax intill).