fredag 5 juli 2013

Mödrar och döttrar i det tjugonde århundradet
Mothers & Daughters In the Twentieth Century- en antologi med utdrag ur (mestadels) kända författarinnors verk på detta tema. Övervikten är förstås starkt anglosaxisk.

Jean Rhys, Tillie Olsen, Virginia Woolf och Margaret Atwood är några av de representerade. Ämnet är outtömligt men den här boken kan ju bli en del av det stora hela.2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Ingrid - det låter nu väldigt bra! Jag läste Jean Rhys när jag var student ("After leaving Mr. Mackenzie" var den första boken av henne). Kanske jag skulle läsa "Mothers&daughters in the twentieth century" också. Om Virginia Woolf kan man aldrig läsar för mycket, tror jag. Jag hade flera böcker, till exempel biografin av Quentin Bell, son av Vanessa Bell, Virginias syster.

Säkert är "mothers and daughters..." en bra bok... Jag vet, till exempel, inte särskilt mycket om Margaret Atwood men läste bra inlägg i din blog om henne.

Ingrid sa...

Tack, Klemperer. Jag skaffar nog den här boken- jag blev väldigt nyfiken. Du har så rätt- Virginia Woolf kan man inte läsa för mycket av (och om).