tisdag 6 mars 2012

Jag tar sats....

Min snälla väninna har "presentat mig" med en bok- och inte vilken bok som helst. Nu är jag också lycklig ägare till den senaste översättningen av James Joyce "Ulysses". Jag har läst boken en gång för många herrans år sedan (som kurslitteratur för annars hade jag kanske intet "gitit", som man säger på skånska.). Det ska bli spännande att ge sig i kast med Leopold Bloom och hans dag i Dublin igen.


"För att du ska minnas vår tid i Dublin, skrev väninnan". Jodå, det gör jag så gärna- vi brukade klafsa runt på stranden invid "Joyces Tower" en gång i tiden. In i tornet kom vi aldrig, jag vet inte ens om det var möjligt då. Annars var vi nog inte så kulturella av oss om inte guinnessdrickande räknas till kultur förstås (men det gör det kanske).
6 kommentarer:

Bokmoster sa...

Vilken fin present, och vilken snäll väninna! Grattis till båda :)

Ingrid sa...

Bokmoster: Jättefin present som jag blev så glad över. Goda vänner/väninnor är livets största skatt och B. har jag känt sedan jag var 12 år gammal.....

Bodil Z sa...

Joyce mötte jag ju nyss på Ponterosso i Trieste, där han gick med en liten bok under armen, kanske på väg till sin engelskelev Italo Svevo...

Läst, sett & hört sa...

Jag tror att Erik Andersson har gjort ett fantastiskt arbete. Tänker också skaffa boken.
Barndomsvänner har man ju delat en stor del liv med. Och ögonvittnena blir alltmer värdefulla. Om de sedan har den goda smaken att ge bort fina böcker så är det ju så mycket bättre.

Nattens bibliotek sa...

Jag har också funderat på att läsa den. Men än så länge bara funderat. Jag har tänkt att ha den som pensionärsläsning... någon gång i framtiden:)

Ingrid sa...

Bodil: Italo Svevos "A Man Grows Older" ska vara på väg till mig just nu.

Mrs C: Ja, tog det inte fyra år att översätta boken? Jag hoppas att kunna läsa om dessa vedermödor i Anderssons bok så småningom. Ögonvittnen blir allt mera värdefulla med varje år som går... visst är det så.

Nattens bibliotek: Det tar sin tid att läsa Ulysses- men boken är så fin och översättningen tror jag är något utöver det vanliga. "Once in a lifetime". Gör du din investering för tänk om utgåvan tar slut....