lördag 24 mars 2012

I fablernas värld (tror jag)

Jag föll för frestelsen och beställde Eowyn Ivey's lovprisade debutbok "The Snow Child". Den bygger på en gammal saga, läser jag och jag drogs också till den här berättelsen därför att handlingen är förlagd till Alaska.I Norge är man på bettet (som så ofta) och boken har redan översatts. Kanske kommer den på svenska också- qui vivra verra. Hur som helst- detta blir min helgläsning.

"Wife, let us go into the yard behind and make a little snow girl; and perhaps she will come alive, and be a little daughter to us".


"Husband", says the old woman, "there 's no knowing what may be. Let us go into the yard and make a little snow girl." (från bokens första sida). (citatet är ursprungligen från Arthur Ransome's "The Little Daughter of the Snow":

7 kommentarer:

♥ Hannele sa...

låter mysspännande

Petra Rhodin sa...

Läste sagan om snöflickan tillsammans barnen för några år sedan. Fin och sorglig, en riktig saga, om längtan efter ett barn och livets skörhet. Det går säkert att skriva en intressant roman utifrån den.

Gråbekka`s Blogger sa...

Gled deg, det er en nydelig bok:)God lørdag:)

Läst, sett & hört sa...

jag ser fram emot att läsa vad du skriver om den, Ingrid

Ingrid sa...

Hannele, Petra Gråbekka och Mrs C: Jag har läst och tyckt om- det var mycket trevligt att hitta en roman som inspirerats av en saga. Sagan om snöflickan hade jag inte tidigare läst- det vill jag gärna göra nu...

Anonym sa...

Det låter mycket bra! Jag hoppas att de blir en svenska översättningen.
Jag vilja läser sagan om snöflickan också, tusen tack för tipset! En annan sak - jag har beställt (från bokbörsen.se) en bok av Hesse. Min första "Hesse på svenska"! Och ett minne av "läsa lyckligt i flera veckor med sjutton år" :).
Hesse skriver ibland inte upplyftande - men jag märkte det inte alls. Det var so skönt att bara läsa :-)).
Sagan om snöflickan skulle blir på ett sätt lika bra?

Ingrid sa...

Klemperer: Jag ska också försöka hitta sagan om snöflickan- och jag hoppas att den här boken blir översatt till svenska (det kan gott hända). Hermann Hesse tycker jag ocksp mycket om- Siddhartha och "Unterm Rad" är jag extra förtjust i. Och nej... upplyftande är han inte alltid.....