måndag 19 mars 2012

En grav i Co Sligo

Det här inlägget borde ha skrivits i lördags men bättre sent än aldrig. I en gammal skokartong har jag en massa vykort från "gamla tider"- där fanns också det här fotot på Yeats grav i Drumcliffe (och ja, jag borde ha scannat in bilden men skrivaren är nedpackad och jag är lat). Det är väl över 30 år sedan nu som jag stod vid graven och betraktade inskriften som lyder :

Cast a cold Eye
On Life, on Death.
Horseman, pass by!

Den sommaren liftade jag runt hela Irland och det var en mycket minnesrik tur. Det obehagligaste minnet var när jag vandrade in över gränsen till nord-Irland. Där stod tonåriga brittiska soldater med laddade skjutvapen och siktade på allt som rörde sig. Nervösa var de och det krävdes säkert inga större rörelser för att det skulle smälla.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

den skulle jag vilja se....

Läst, sett & hört sa...

jag gillar gamla kyrkogårdar. de är kulturhistoria. men kusligt med de små soldaterna... usch, jag hoppas att du inte kuskade omkring på egen hand.

Ingrid sa...

Hannele: Det är en mycket stämningsfylld plats.

Mrs C: Jag tycker också mycket om kyrkogårdar- de innehåller som du säger så mycken historia och de är oftast lugna och fridfulla platser. Soldaterna glömmer jag aldrig (och jo, jag var på egen hand just då- men största delen av resan var ju i republiken och på den tiden var liftning där ett mycket säkert sätt att ta sig fram.)