torsdag 8 oktober 2020

Ut i naturen

 

Spinus spinus eller grönsiska. Här återgiven av Magnus von Wright.

Just nu är området fullt av dessa små gröngråa fåglar, ett välkommet tillskott. Småfåglar börjar bli en bristvara och kråkor, skator och kajor tar över mer och mer. Jag frestades att köpa oktobernumret av ” Country Living” fyllt av färggranna bilder men också av läsvärda artiklar. Att nötskrikor trivs bland stora ekar borde jag kanske ha begripit och en utförlig berättelse om ” skrikhalsen” har Benedict Macdonald skrivit. Mera finns att läsa i ” Orchard- A Year in England’s Eden” ( Benedict Macdonald och Nicholas Gates)  - helt färsk från förlaget- Harpercollins.

En annan bok som väcker intresse är Sally Coulthards ” A Short History of the World According to Sheep” och här får man veta det mesta om får. Smalt ämne? Det tror jag inte och över 300 sidor bör ju innehålla åtskilligt om både historia och annat. Förlaget: Head of Zeus.

En novellsamling av Helen Macdonald ( H- som i hök) finns också förhoppningsvis på de engelska bokhandelsdiskarna denna höst : Vesper Flights ( från 2019) och utgiven av Jonathan Cape. Inga kommentarer: