söndag 4 oktober 2020

Prix Renaudot

 

Det finns redan en del skrivet om den ungersk-indiska konstnärinnan Amrita Sher-Gil. Sher-Gil anses vara för Indien vad Frida Kahlo är för Mexiko och trots att hon bara blev 28 år har Sher-Gil lämnat ett evigt avtryck i konstens värld. Nu kommer ännu en berättelse om denna gåtfulla kvinna - Patricia Reznikov har skrivit en roman med titeln ”Amrita” och boken finns ännu med på nomineringslistan för Renaudotpriset. Det dröjer ett par veckor till innan vinnaren koras och under tiden tar jag fram Richard Weihes levnadsteckning ( på tyska). 

En annan bok på listan är Iréne Frains ” Un crime sans importance” och här handlar det om författarinnans äldre syster som gick en våldsam död till mötes, 79 år gammal. Varför och hur och vem bryr sig om en gammal kvinna- levande eller död? ” Un crime sans importance” finns även med på listan till Goncourt-priset. 

Jag väntar också med spänning på senaste numret av Lire-Magazine Littéraire. Postgången till och från Frankrike är just nu en aning bristfällig, så jag lär få vänta minst en vecka till.

Inga kommentarer: