fredag 2 september 2011

En händelse som ser ut som en tanke

När jag beställde "The Last Hundred Days" av Patrick McGuinness hade jag ingen aning om att han var bosatt i Wales och än mindre visste jag att förlaget som ger ut den långlistade (Man Booker Prize) romanen var ett litet oberoende walesiskt dito. Seren Books heter det. Då känns det extra bra att ha slagit till. Små och oberoende förlag kan behöva all hjälp de kan få- även mitt lilla bidrag.

Jag vet nu också att Patrick McGuinnes undervisar i franska vid Oxforduniversitetet och att han har skrivit en hel del böcker förut- mest diktsamlingar. "The Last Hundred Days" är hans första roman och han skrev den mestadels på tåget mellan Wales och Oxford. (Långa pendlingar kan utnyttjas väl).

Den korta listan för Man Booker Prize kommer att offentliggöras den 6 september och visst hoppas jag att McGuinness roman ska vara med och slåss om det stora priset (£50.000). Vinnaren tillkännages den 18 oktober!



"Jilted City" en diktsamling som kom på "långa listan" vid korandet av "Wales Book of the Year".


Patrick McGuinness fru, Angharad Price, har också skrivit en prisbelönad bok (hon skriver på walesiska) " O! Tyn Y Gorchudd " eller "The Life of Rebecca Jones", som den heter i engelsk översättning.

Inga kommentarer: