Ungersk pörkölt (fotot är lånat)
Oj, så hungrig jag blir när jag läser de första kapitlen i Melinda Nadj Abonjis "När duvor flyger". Vilka härliga beskrivningar- det vattnas i munnen. (Jag tänker faktiskt på Nilsson-Piratens smörgåsbord på Hotell Horn i Malmö (från "Bock i örtagård").
Nadj Abonji tar oss med till ett stort bröllop och här sparas det minsann inte på rätterna:
" --- och det fortsätter med lättare kötträtter, knaperstekt höna med friterad potatis, florstunt bankade och panerade fläskschnitzlar med persiljepotatis, och musklerna sjunger och alla instämmer i sången, snart ses vi, snart ses vi i ett annat land.... Kalvkött med färska champinjoner, till det ännu mer kajmak och knödel, sluta, ropar någon, annars orkar vi inte ta oss till kyrkan, då måste ni avblåsa vigseln! Trots det dukas det ändå fram fasírt, eftersom tant Mancis köttfärsrätter är helt oemotståndliga- redan till lunch äter vi så mycket att Nomi svär att hon inte kommer att kunna äta något mer restan av dagen, vänta bara, säger Mamika och skrattar, festen har bara börjat!"
juligt à la Jeanette Winterson ❤️
4 timmar sedan
2 kommentarer:
haha, kanske något som maken använder på fjällvandring... Vissa böcker ska man inte läsa om man är hungrig :)
Hannele: Just den här boken kanske man inte ska ta med på fjällvandring... :-)
Skicka en kommentar