onsdag 28 september 2011

Bokhandlar och bibliotek

Visst ser den lockande ut- boken om de vackraste bokhandlarna i Europa? Den skulle jag gärna vilja ha- men priset avskräcker. Det får bli en dröm, än så länge.

Betydligt mera överkomlig i pris är då "Överlevnadsbiblioteket" av samme författare. Jag har bläddrat igenom boken som hastigast och konstaterar att den är riktigt trevligt upplagd i kapitel med titlar som "Att komma överens med sig själv", Att leva med svagheter och laster, Livet består av stort och smått, Att bege sig till fjärran platser, etc. Rainer Moritz delar ut lästips- och tipsen är många och jag blir glad för väldigt många av böckerna här har jag inte läst. (Boken finns dock bara på tyska).


I kategorin "Den som drömmer om att åldras med värdighet" rekommenderas läsning av Theodor Fontanes "Der Stechlin" från 1897(Någon svensk översättning av boken kan jag inte hitta).


Här finns också rekommendationer att läsa Richard Yates "Revolutionary Road" , Elfriede Jelineks "Pianolärarinnan", Carson McCullers "The Heart is a Lonely Hunter" ... (då under andra rubriker). Summa summarum- en mängd fina boktips- och jag tänker ha - för att använda ett amerikanskt uttryck " a field day".

5 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

Buchhandlungsboken får man önska när/om man fyller 95. Men om man kostar på sig den andra redan nu så kanske det blir aktuellt med den första så småningom...

Ingrid sa...

Mrs C: Jo, det ska nog till en större födelsedag för den första boken- och fara är att det blir precis som du säger - om man följer råden i bok nummer två...
:-)
Jag har ägnat en stund åt min önskelista på Amazon. Önska är tack och lov gratis :-)

Nattens bibliotek sa...

Buchhandlungsboken skulle jag nöja mig med att bara bläddra i och njuta och drömma.

Hanneles bokparadis sa...

vilka lockande böcker

Ingrid sa...

Bokstödet: Fast nog skulle man vilja ha den på ett soffbord eller så... för att ständigt kunna drömma :-)

Hannele: Man blir mycket svårt frestad....