onsdag 22 januari 2014

Vad brevbäraren hade med sig idagVitt skilda ämnen - en fransk klassiker (några delar av Les Thibault) och så nedslag i 1920-talets USA. (Lucy Moores "Anything Goes- a Biography of the Roaring Twenties")

Les Thibault av Roger Martin du Gard består av flera delar- här i Folios bok nr 1 finns de tre första böckerna i denna romansvit. Exemplaret är bättre begagnat men i gott skick och jag kommer att tänka på den stora bokhandeln Gilbert Jeune på Boulevard Saint Michel i Paris- där har jag gjort många bokfynd... mest begagnat (de begagnade böckerna hade man då på ett av de övre våningsplanen). Jag vet inte om den "gamla" bokhandeln finns kvar men Gilbert Jeune har fortfarande lokaler på samma adress. Det är ett tag sedan jag var i Paris.... 

Paris vaut une messe (Paris är värt en mässa) som han sa, Henrik IV- det vill säga för min del att Les Thibault sannerligen är värd att läsa på originalspråk.

2 kommentarer:

Sanna sa...

Så roligt, jag ska också börja med Les Thibaults snart! Om jag bara blev klar med Manns Bergtagen vill säga.

Ingrid sa...

Sanna: Bergtagen kräver sin man och sin kvinna- och tar tid att läsa. Jag har föresatt mig att läsa alla delarna i Les Thibault. Synd att de här böckerna ska vara så besvärliga att få tag på i svensk översättning- men nu blir det franska för mig- och lika bra är det. Jag behöver friska upp kunskaperna!