onsdag 15 januari 2014

Elaka recensionerSågningar kallas de för i svensk språkdräkt. Man kan faktiskt få ett pris för sådana också- om man skriver i engelska tidningar/tidskrifter. Årets nomineringar till the Omnivore Hatchet Job of the Year har kungjorts.

Och- kan studeras här.


Själv fördjupade jag mig (med ett ondskefullt grin) i David Sextons recension av Eleanor Cattons "The Luminaries" i London Evening Standard. (Jag var inte lika tålmodig som han för jag gav upp efter 100 sidor och jag har ingen lust att återuppta läsningen av en tegelsten som verkligen gav mig stora tråkslaget- men- boken är bästsäljande och prisbelönad. Smaken är som baken , konstaterar jag. Tur är väl det.

5 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

haha, åtminstone en bok man kan stryka på den kilometerlånga att - läsa - listan! tack för det, Ingrid!

Ingrid sa...

Mrs C: Jag gjorde ett tappert försök men- gav alltså upp. Nära 1000 sidor i samma stil var inte lockande alls- men många har ju gillat boken och pris har den fått så...

Hermia Says sa...

Tack! Tänk att sågningar kan vara så uppiggande :)

Kurt sa...

Utan att ha läst någon av dessa böcker, så uppskattar jag när recensenter också vågar slakta mycket välkända författares alster! Det svenska alternativet att tiga eller skriva menlösa recensioner om dåliga böcker är inget bra alternativ.

Ingrid sa...

Hermia: Ja, är det inte konstigt. Jag blev på så gott humör så när jag läste en del av de där sågningarna. :-)

Kurt: Jag saknar framför allt den gamla goda tidens recensioner- men det var på en tid då det fanns kultursidor värda namnet....