fredag 17 augusti 2012

Jag ser ljuset i tunneln...


Biblioteket i min lilla stad har gått på sparlåga i över ett år. De gamla lokalerna har renoverats och så har man fått tränga in sig på en skola med betydligt mindre utrymme. Väldigt många böcker har placerats på magasin och det har varit trångt och mörkt i de där skolsalarna. Inte så roligt för den bokberoende biblioteksfantasten. Nu stängs allt ner under drygt en månad och så blir det invigning i början av oktober. Det ser jag (och säkert många andra) mycket fram emot.

För säkerhets skull har jag provianterat i dag och jag hittade den här trion som jag nu får lov att behålla fram till början av oktober. Det ser lite hädiskt ut att lägga Patrick Kavanaghs "Den stora hungern" bredvid Hannu Sörenstams "Sommarkalas"....  "Mina vackra gener" av danska Lone Frank slet jag till mig direkt- jag är intresserad av DNA "och sådant...". Rakbladsvass och fruktansvärt rolig ska hennes bok vara. Vi får la se.....

4 kommentarer:

Anonym sa...

Biblioteksinvigning låter kul! Antar att det blir något intressant författarbesök. Ett välsorterat och trivsamt bibliotek är ett stort plus för en liten ort.

Något att se fram emot.

Hanneles bokparadis sa...

Fin hög. Hannus bok är bara så bra! Den stora hungern är lite speciell, den vuxna son som ska överta gården måste vänta tills föräldrarna dör innan han kan gifta sig....

Mrs Calloway sa...

jag köpte faktiskt Lone Franks bok direkt när jag hört henne i Skavlans program. jag tycker som du Ingrid, att ämnet är mycket intressant. men kusligt

Ingrid sa...

Lustigkulle: Jag hoppas att man kan locka dit någon författare- vi får se. Jag är väldigt glad över vårt lilla trevliga bibliotek.

Hannele: Underbara illustrationer och fina recept- mycket inspirerande säger jag som annars inte är så mat-intresserad. "Den stora hungern" är väldigt vackert skriven.

Mrs C: Jag tycker också att ämnet är lite kusligt speciellt om man går in på vad för sjukdomar man kan tänkas ha anlag för- det tror jag inte att jag vill veta... men var vi kommer ifrån och resan förfäderna har gjort tycker jag är speciellt spännande!