onsdag 12 januari 2011

Jag minns min gröna ungdom. Sex fiktiva kärlekar- en utmaning

Sara på bloggen Glory Box har en utmaning- Sex fiktiva kärlekar. Det är alldeles för "nostalgi-trevligt" för att motstå....









1. I TV:ns barndom satt vi bänkade på lördagskvällarna för då sändes "Bröderna Cartwright". Ut ur den brinnande kartan red bland annat äldste brodern "Adam" som spelades av Pernell Roberts. Jag var helt salig.

-






-

2. Western-serier var oerhört populära på den tiden- och det dröjde inte länge förrän jag fastnade för Clint Eastwood som spelade en av huvudrollerna i "Rawhide"



-

3. "West Side Story" såg jag många gånger. Den visades bland annat på den då nya och fina biografen Royal i Malmö. Den var första bio med stereo-effekter och extra stor filmduk. Biljettpriserna var höga- hela åtta kronor på den tiden.... (det tyckte vi var alldeles fruktansvärt). Min favorit bland karaktärerna var "Baby John" som spelades av Eliot Field.




4. "Den stora flykten" gillade jag också. Steve McQueen spelade rollen som "Hilts"- amerikanen som alltid åkte i "the cooler" och som var extra våghalsig.

-




5. "Wuthering Heights" har gått som serie och visats som film många gånger om- och givetvis gillade jag "Heathcliff" bäst- helst när han spelades av Ken Hutchinson.


-



6. En favoritfilm från 70-talet "The Way We Were"- och med Robert Redford som Hubbell. (Jag gillade honom i The Great Gatsby också... ) . Romantiskt och nostalgiskt... den filmen var det lätt att leva sig in i.


-

Vilda västern och krigshjältar står för halva samlingen... noterar jag. Jag ser fortfarande gärna på Westerns och krigsfilmer....



9 kommentarer:

Sara BE sa...

Fin lista! :) Ja, det verkar finnas ett mönster, Heathcliff undantagen! :)

Du får gärna länka i mina bloggkommentarer också!

Ingrid sa...

Det var roligt att minnas alla de här gamla filmerna/serierna....

Vixxtoria sa...

Det här var ju jätteroligt! Robert Redford skulle nog komma upp på min lista också, måste jag erkänna.

Men helt fel skådespelare före Heathcliff ;-)

Vixxtoria sa...

Fel skådespelare FÖR Heathcliff ska det stå. Inte "före"

Ingrid sa...

Vixxtoria: Det finns nog fler skådespelare för Heathcliff som jag skulle gilla (även idag ) :-)

Vixxtoria sa...

Haha, erkänn - egentligen är det Heathcliff du älskar, inte de som impersonerar honom!

(I den på många sätt fantastiska, och andra sätt bara konstiga bok av Jasper Fforde jag läser nu, så finns det en särskild "Pre-cath-rörelse" som bara jobbar för att förändra handlingen i Svindlande höjder. Åh, det är en så rolig bok! Men jag är inte alls säker på att det är nåt för dig, faktiskt. Fast å andra sidan är du nog en av de få jag vet som faktiskt skulle förstå alla litterära referenser...)

Ingrid sa...

Jag erkänner.... :-). Jasper Fforde har jag hört talas om men inte läst något av- som du beskriver handlingen blir jag lite konfunderad... hmmm... nej, det är nog inte något för mig. Fast nu får jag nog ändå ta mig en titt på boken för att kolla.. (Nyfiken)(tack för dina snälla ord!).

Inger Rozén sa...

HEJJag minns också!För jag började längta efter gamla Tv serier,och således spanade jag in på några speciella!Bröderna kommer man alltid att minnas.Hoss stod mig närmast i hjärtat.
Nu när du nämner Rawhide,kommr jag ju ihåg seriens inledande musik.
Familjen Ashton i krigets London samt Arvingarna.Varför kan dom inte sända sånt i repris?

Ingrid sa...

Hej Inger- Visst skulle det vara härligt med repriser av alla dessa fina gamla TV-serier- Familjen Ashton kan jag verkligen längta efter ibland- och faktiskt även Rawhide... just nu ser jag på en annan gammal fin engelsk serie : The Jewel in the Crown. Så fin....