måndag 27 augusti 2012

Om vänskap


Den här bilden (från Skanörs hamn) är över 50 år gammal. (Titta bara på bilarna som står parkerade i bakgrunden). Jag finns med på den och också de som idag - ännu - efter så många år är mina allra bästa väninnor. Det var här vi möttes- i "Farbror Börjes simskola". Barnen på fotot är nämligen alla elever där.


På den tiden simmade man i hamnen och det fanns gott om plats. Vattnet var ofta väldigt kallt och det kunde också blåsa rejält när vi cyklade iväg i den tidiga morgonen. Det var bara att se glad ut och sedan simma på i 12-gradigt vatten (ibland)." Farbror Börje" var gammal officer och gymnastiklärare- röstresurser hade han och han kom körande på sin röda moped ända från Höllviken. Yrket till trots var han mycket snäll och det var roligt att gå i den här simskolan. Här tog man olika simmärken och man hade väldigt roligt under tiden- en hel del barn gick i den här simskolan från mycket tidig barndom och sedan upp i tonåren.

Här träffades vi alltså och lärde känna varandra- mina väninnor och jag. Vi hade en mycket lycklig tid under våra långa sommarlov.

Inga kommentarer: