måndag 10 december 2012

Bokliga tankar inför 2013


Någon vän av ordning lär jag aldrig bli- men jag har haft stor glädje av just den här lilla "bokdagboken" (Moleskine). Från att ha rafsat ner spridda anteckningar i kollegieblock (som haft en tendens att få både fötter och ben) har jag börjat använda mig av det betydligt mindre formatet vad gäller noteringar om böcker jag läst. Jag som aldrig tidigare fört "dagbok" på det här viset (inte den typen av dagbok i alla fall).

Nu sitter jag här med en alldeles färsk "Book Journal" och undrar vad den ska komma att fyllas med. Att planera läsning är ingenting för mig- det brukar ändå alltid bli något helt annat än det jag tänkt. Däremot har jag önskningar och förhoppningar.

En önskning är att jag åtminstone ska läsa minst en tysk bok varje månad (på originalspråket då) och så vill jag leta lite mera grundligt i svensk litteratur från säg 1930- och 1940-talen. Här finns det säkert mycket som har skrivits in i "glömmeboken".

Bokmässans (den i Göteborg) tema för 2013 är Rumänien- då hoppas jag att det kommer att serveras en hel del översättningar för utan dem blir det inte så enkelt för flertalet av oss bokälskare att ta del av den litteraturen.

Min bokdagbok för 2012 börjar under tiden att bli ganska sprängfylld- så småningom kommer jag att göra en liten sammanfattning av årets läsning här på bloggen.

6 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

vacker bok, jag har också lite svårt med dagböcker, var duktigare förr

Ingrid sa...

Hannele: Jag hoppas att den blir välfylld. Start i januari nästa år....

Mrs Calloway sa...

just denna Moleskine har jag inte sett. den ser fin ut, Ingrid

Ingrid sa...

Mrs C: Den är också mycket praktisk och behändig till formatet.

Bjørg, mellom linjene. sa...

Så fin bok! Eg har heilt slutta å ha slike dagbøker, men det er noko eige med ei moleskine, ikkje bare eit notat på telefonen.

Ingrid sa...

Björg: Jag kände att jag behövde vara lite mera ordentlig om jag ska fortsätta med bloggandet. Jag är annars så förfärligt ostrukturerad i mångt och mycket.