söndag 1 juli 2012

Juni månads favoriter

Fotot på hängmattan är lånat från Wikipedia.


Något hängmatteväder bjöds det inte direkt på under den juni månad som just passerat. Regn och regn och kyla var det däremot gott om. Sniglar och myggor trivdes och frodades.

Någon enorm "utläst-hög" blev det heller inte efter juni men en trio favoriter kan jag ändå vaska fram.

Först ut och en verkligt stor läsupplevelse blev "The Land of Spices" av den irländska författarinnan Kate O'Brien. En berättelse om två kvinnors väg - och skrivet med stor psykologisk finess. Kate O'Brien är en författarinna som jag vill utforska lite mera.

Pia Tafdrups diktsamling "Salamandersol" var också helt oförglömlig- en självbiografi i 60 dikter- och ja, jag hoppas att boken kommer i svensk översättning.

Som bok nummer tre i min favorittrio hamnar Kathleen Jamies essaysamling "Findings". Jag tycker att jag lär mig så mycket av Jamies funderingar och naturbeskrivningar. Jag ser fram emot att läsa mera av henne.

Så är det juli... regnet strilar redan ner i strida strömmar. Husdjuret ligger och ser uttråkad ut i ett hörn med blöt päls. Aldrig har han väl varit så "rentvättad" som denna sommar. Det får nog bli ännu en dag med inomhusaktiviteter.....

2 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

fick en hängmatta på stativ av barnen, somnar gott där

Ingrid sa...

Hannele: Jag har också funderat på en sådan. Praktiskt.