lördag 30 oktober 2010

Science fiction på gång och en färdigläst nobelprisroman

Blåsten far fram i vassvipporna... och vi studerar höstens framfart... snart går den över i förvinter även här nere i södern.
-
Jag fick flera fina tips om science-fiction-böcker- tack till Sara, Petter och "Lustigkulle"- en del finns på biblioteket men jag har faktiskt tryckt på lite datorknappar också- så det kommer en del boktillskott i lådan snart. Det är alltid spännande att prova något nytt. Jag rapporterar när jag håller böckerna i min hand- det lär väl ta någon vecka eller så innan vi är där....
-

Jag har precis läst ut "Det forjaettede land" av Henrik Pontoppidan (nu har jag fått stavningen under kontroll :-) - jag vet inte om boken kan kallas för tegelsten men den har i alla fall tre delar och är lång nog. Jag har fattat stort tycke för Pontoppidans sätt att skriva. Så småningom ska jag klottra ner mina tankar om del 2 och del 3 (ettan har jag redan berättat lite om). Jag upprepar igen- så synd att den här boken inte finns i svensk översättning (och jag räknar inte utgåvan från 1907... det är ju över 100 år sedan den kom ut...)

2 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

jag behöver årstiderna, gillar även november.

Ingrid sa...

Jag har också svårt att tänka mig en tillvaro utan fyra årstider...