tisdag 15 januari 2013

Till Jacobs försvarNewton i Massachusetts "The Town Hall"

Jag läser inte så mycket i kategorin spänningslitteratur men ibland så... - nu har jag hittat en så kallad "courtroom thriller" "Defending Jacob", som har dragit fram i bestsellerlistorna ett tag- en svensk översättning kommer under våren -"Till Jacobs försvar".

Det som drog mig till den här boken var framför allt miljön- handlingen utspelar sig i Newton- en liten stad väster om Boston - en stad där det kostar en bra slant att köpa hus för den räknas till "de fina"- men jag lockades också av att boken är skriven av en före detta åklagare som ju borde veta hur slipstenen ska dras (och han kan skriva också!).

En fjortonårig pojke hittas ihjälstucken i en park och så drar rättskarusellen igång- men den här gången kommer allt att komma Andy Barber (åklagaren i fallet) alldeles för nära. Hans son Jacob blir nämligen misstänkt för brottet och så rullas en lång historia upp- en historia som går ner i familjens rötter. Hur hanterar föräldrarna situationen? Ett äktenskap ställs på hårda prov. Det blir inte bara Jacob som ställs till svars utan även Andy och Laurie (far och mor).

Defending Jacob

En bladvändare som det passar bra att läsa när snön faller i stora sjok utanför fönstret och veden sprakar i den öppna spisen.

Inga kommentarer: