måndag 27 augusti 2012

Om vänskap


Den här bilden (från Skanörs hamn) är över 50 år gammal. (Titta bara på bilarna som står parkerade i bakgrunden). Jag finns med på den och också hon som idag - ännu - efter så många år är min allra bästa väninna. Det var här vi möttes- i "Farbror Börjes simskola". Barnen på fotot är nämligen alla elever där.


På den tiden simmade man i hamnen och det fanns gott om plats. Vattnet var ofta väldigt kallt och det kunde också blåsa rejält när vi cyklade iväg i den tidiga morgonen. Det var bara att se glad ut och sedan simma på i 12-gradigt vatten (ibland)." Farbror Börje" var gammal officer och gymnastiklärare- röstresurser hade han och han kom körande på sin röda moped ända från Höllviken. Yrket till trots var han mycket snäll och det var roligt att gå i den här simskolan. Här tog man olika simmärken och man hade väldigt roligt under tiden- en hel del barn gick i den här simskolan från mycket tidig barndom och sedan upp i tonåren.

Här träffades vi alltså och lärde känna varandra- min väninna och jag. Vi hade en mycket lycklig tid under våra lediga somrar och så småningom började vi resa tillsammans. Vilda och ohängda tonåringar på egen hand i Europa. (Vi hade modiga föräldrar). Nu har det gått 50 år- vi hänger fortfarande ihop- pratas vid varje vecka- utbyter tankar och förundras över alla de år som hunnit gå...

Inga kommentarer: