tisdag 24 juni 2014

Tematrio: Sommarläsning


Lyran undrar vad vi ska läsa i sommar. För mig lutar det starkt åt Barbara Pym. Jag har hittat några av hennes böcker på nätantikvariat och idag damp en av dem ner i lådan- "Jane and Prudence" från 1953 och alltså en av de första romanerna från den här fina författarinnan.

En annan författare som jag sneglar lite åt är portugisiske José Maria Eça de Queiroz - Jag har precis läst ut hans "Familjen Maia" som jag verkligen tyckte om. En mycket underhållande och lätt skruvad roman om en familj (framför allt farfar och sonson) under senare delen av 1800-talet. Jag borde skriva några rader om den boken. Qui vivra verra.

Kusin Basilio står näst i tur bland  Eça de Quieroz romaner. (Den finns precis som Familjen Maia i svensk översättning. Tack, Pontes förlag!!

Jag misstänker att både Pym och Eça de Quieroz kommer att hålla mig sysselsatt under de två månader som återstår av sommaren.

9 kommentarer:

Boklysten sa...

De här böckerna och författarna blir jag nyfiken på.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Trevligt tips!

Anna sa...

Åh, jag älskar böcker skrivna under första halvan av förra seklet... underbart att läsa sådant som utspelar sig för mobiltelefoner och internet och mail och grejer tycker jag. Och värderingsgrunder och annat är ju liiiite annorlunda ;)

Hermia sa...

Noteras! Låter som sommarläsning i min smak, precis den inspiration jag behöver!

Mrs Calloway sa...

Pym är oslagbar! passar alltid

Jenny B sa...

Jag kommer också att läsa Pym! Roligt att vi blir flera. :) Bredvid mig ligger Civil to Strangers och A Glass of Blessings. Det blir en ny bekantskap för mig, men jag har hört så mycket gott att jag ser fram emot hennes böcker.

Ingrid sa...

Tack allesamman! Pym ser jag verkligen fram emot att läsa nu under sommaren.

Jenny B: Jag har också beställt "Civil to Strangers" och det blir flera....

Freja sa...

Vilka intressanta, för mig helt okända, böcker du ska läsa!

Ingrid sa...

Freja: Pym kan jag verkligen rekommendera!