tisdag 17 juni 2014

Det var mig en liden en


Jag tog till den rena skånskan när jag försökte hitta min beställda bok på biblioteket (det är numera "självservering" som gäller).  Jag letade och jag letade men inte såg jag min bok. Den snälle bibliotekarien fiskade fram "En sommar med Montaigne" från hyllan- och som sagt, den är liten  till formatet men förhoppningsvis större i andra avseenden. Trevlig sommarläsning lär det bli i alla fall.


Äntligen kom jag också ihåg att plocka åt mig Isherwoods "Farväl til Berlin"- den fanns inne (den senaste svenska utgåvan har några år på nacken så det är inte rusning).

Glädjande nog har mitt bibliotek rejält utökade öppettider fram till och med slutet av augusti. Det tackar vi för. Det är alltid mycket folk i rörelse och även om inte alla lånar böcker så är det ändå så trevligt att se ett så levande bibliotek.

5 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

den ska jag ta itu med snart, gillar självbetjäning :)

Kurt sa...

Är det ett s.k. meröppet bibliotek där personalen bara är där några timmar per vecka, och kunderna får klara sig själva resten av tiden?

Det som blir så tråkigt med sådana bibliotek är ju att de ofta ser ut som lagerlokaler, eftersom de tar bort allt som kan stjälas (förutom böckerna då!).

Ingrid sa...

Hannele: Det är praktiskt att hämta själv och så slipper man stå i kö!

Kurt: Här är personalen närvarande hela tiden! Det är ett väldigt välskött och trevligt bibliotek med kunnig och mycket vänlig personal!

Mrs Calloway sa...

har också fått Montaigne, äntligen!

Ingrid sa...

Mrs C: Jag har börjat läsa- vilken lämplig sommarbok. Lagom långa stycken och mycket att fundera på.