söndag 19 juli 2009

Blått i bokhyllan



Jag antar Snowflakes utmaning (eller uppmaning)- blå böcker:

-
Blå lyrik.... (Edfelts bok består dock av essäer) Gary Snyder, Britt G Hallqvist , Anna Achmatova, Emily Dickinson.



-


I högen bland annat Alexis de Tocquevilles "Demokrati i Amerika",
Joan Didions "The Year of Magical Thinking och Fatima Mernissis "Dreams of Trespass"




























Överst: En kvindes kamp av Harry Söiberg- och den har jag inte läst- tryckt 1938. första meningen i boken :Nu kommer Elefanterna, nu kommer Elefanterna.. (låter nästan som en dålig vits- fast boken kan ju vara bra för det ), Elsa Gress: Fuglefri og fremmed- den har jag heller inte läst men jag har läst annat av Elsa Gress och hon är en (i mitt tycke) god författare. Ann Patchett: Truth and Beauty- om hennes vänskap med Lucy Grealy (den berörde mig djupt).















Bokomslaget till "Ahas Verus död" har just den där vackra klara blå färgen.... ," Stöveln i Ansiktet" (Augustsson/Hansén) handlar om George Orwell, The Housekeeper + the Professor av Ogawa (den tyckte jag verkligen om!) fast den går nog lite i lila... den lilla mörkblå boken i mitten är en lyrikbok- en rumänsk poet: Marin Sorescu "Stege till Himlen"

















Dee Browns "Bury my heart at wounded knee" ligger överst och i mitten "The Limits of Power" av senator Eugene McCarthy (som ville bli demokraternas presidentkandidat år 1968- ivrigt påhejad av mig... fast inte hjälpte det... :-)














1 kommentar:

snowflake sa...

Ojå, jag glömde Plath.
Snart är det dags att läsa Lucy Grealy också!