måndag 30 april 2018

I Dublins vackra stad

Ha'penny Bridge över Liffey (fotot är lånat).

Idag ska det visst bli halv storm i mina trakter - och regn. Typiskt väder för Valborg med andra ord. Det blir kanske inte så mycket läst just idag men något kapitel i Jolos bok från 1968- I Dublins vackra stad- hinner jag nog med. Boken är ett utgallringsfynd (fast jag tvekar att använda ordet "fynd" i sammanhanget för jag tycker mest att det är sorgligt att man gör sig av med den).

Jag går bakåt i tiden och minns tidningarnas förstasidor från början av maj år 1974. Det var då han gick till historien- Jolo- eller Jan Olof Olsson. Han rycktes bort alldeles för tidigt.
3 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

trevligt fynd, Jan Olof Olsson skrev intressanta reseskildringar, I Dublins vackra stad finns i min bokhylla, har glädjen att ha besökt staden ett par gånger - i höst blir det Wales.

Hanneles bokparadis sa...

gamla svartvita foton intresserar väl inte ungdomar, jag tycker det är jättemysigt - har nog tömt Göteborgs antikvariat på irländska reseböcker ❤️

Ingrid sa...

Hannele: Jan Olof Olssons böcker är klassiker och även om "I Dublins vackra stad" sorteras in under "N" så är den nog mera en historiebok. De svartvita fotona är betydligt mera intressanta än de med färg, tycker jag.