tisdag 23 februari 2016

Konsten att bota en förkylning


Ta en panodil, drick ett glas kokhet whisky med citron och kryddnejlikor eller se på ett par avsnitt av Horrible Histories.

Jag valde det sista alternativet och konstaterar att det är ett bra sätt. När man ser på dessa vansinniga anekdoter glömmer man i vart fall bort att man är krasslig och trött. I stället sitter/ligger jag i soffan och fnissar förtjust åt alla sketcher som egentligen är ägnade för barn men jag är ju barnslig så de här skämten passar mig alldeles utmärkt. Här betar man av historiska händelser och personer i ilfart och kommentatorn (Rattus Rattus) bidrar till underhållningen (extra roligt blir det när man hamnar mitt i "The Great Plague" ).

Här finns inga heliga kor och allt går att skämta med- döden också. Ett inslag har titeln "Stupid Deaths" och här trängs flera historiska personligheter i kön framför himlaporten. Döden själv tar emot och skrattar rått åt anledningen till köandet. Rickard Lejonhjärta och Edmund II (även kallad Järnsida) är ett par av flera "kändisar" som får ordet.

Mycket handlar förstås om kiss och bajs (det är ju barnprogram) och äckliga maträtter. Vad sägs om larvbemängd ost "Edwardian cheese"?

Jag tror inte att en serie av den här sorten skulle kunna visas i Sverige där man kan ägna sig åt debatt om Alfons Åbergs vara eller inte vara. (Undrar om man skulle våga läsa H C Andersens sagor högt på dagis idag?)

Jag, som tack och lov kan bestämma själv, har flera timmars lättsam "historielektionsunderhållning" framför mig- underbart!

Inga kommentarer: