söndag 15 februari 2015

Jag har fastnat i engelsk medeltid

 
 
 


Önskelistan växer och har nu fått orealistiska proportioner. Den här trion tänker jag ändå försöka satsa på. "Shewolves" har gått som TV-serie och några avsnitt har jag sett- men jag vill läsa boken också.

Edward II har inte gått till historien som en av de "större" monarkerna däremot har han blivit känd för sättet han dog på (även om sanningshalten i det kan debatteras). "På natten 11 oktober (1327) greps (kungen), som låg till sängs, medan en stor madrass trycktes ned på och kvävde honom, trycktes ett glödgat eldjärn genom ett rör in i hans privata delar så att det brände sönder de inre delarna av inälvorna."

Jag hoppas och tror att Kathryn Warner (som är historiker) ger en mera nyanserad bild av den här kungen som regerade mellan 1307 och 1327.

I väntan på mera lektyr om engelsk medeltid underhåller jag mig med Dan Jones "The Plantagenets- the kings who made England" som jag tycker är både välskriven och lagom lättillgänglig.

3 kommentarer:

mimmimarie sa...

En dynamisk och intressant tidsperiod. Har du tillgång till TV-kanalen Axess så rekommenderar jag serien Hundraårskriget som går just nu.

Bokprinsessorna sa...

Åh dem låt ju otroligt intressant. Den du läser nu är ju inte lite intressant heller :P Jag är dock riktigt intresserad av en bok som jag inte minns vad den heter just nu, som handlar om Richard III och de försvunna 2 prinsarna. Det mysterium som ännnu inte är helt löst.Spännande! :D

Ingrid sa...

Mimmimarie: Tyvärr har jag inte den kanalen i mitt utbud- synd! Jag kanske kan hitta den på annat sätt.

Bokprinsessorna: Jag vet att det har skrivits en hel del om de försvunna prinsarna. Josephine Tey kom ut med en bok för många år sedan men det finns mera...