söndag 13 september 2009

Orlando Figes




För att citera "Sunday Tribune" : "Poor yourself a shot of vodka, open this brilliant ambitious book, read and revel in it". Natasha är en av huvudpersonerna i "Krig och Fred" (och jag måste se till att läsa den... mitt eviga, dåliga boksamvete...).


Ryssland är ett stort, (ofantligt stort) land med en omfattande och komplicerad historia. (mycket sorglig och blodig också). Jag ser fram emot fler böcker av Figes (tror att en om Krim är på gång).

3 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Jag har inte heller läst Krig och fred, men jag alltid mer dåligt samvete för Anna Karenina (som jag inte heller läst), för den står i alla fall i bokhyllan. Krig och fred har jag inte ens köpt. Men jag börjar känna att Kareninan kommer närmare och närmare. Jag tror att det snart kommer vara dags.

Men vi har bestämt diskuterat de här olästa klassikerna tidigare.

Något av det mest irriterande med att inte ha läst dem är ju det som ditt inlägg illustrerar - att många av sådana här verkligt stora klassiker har gett upphov till så många anspelningar runtom i världslitteraturen, och de fattar man ju inte helt och hållet om man inte läst originalen.

Lilla O sa...

Ingrid! Jag har funderat mer och mer kring någon form av lyrikutmaning. Är du sugen, eller kan jag dra i det?

Ingrid sa...

Vixxtoria: det är precis som du säger- man missar just de där anspelningarna. Jag kommer definitivt att göra "ett ryck" med "Krig och Fred".

Lilla O: Det blir en spännande och välkommen utmaning- om du bestämmer dig för att satsa på lyriken - sätt du igång bara.