torsdag 28 mars 2013

Påskekrim

Fotot är lånat från Wikipedia

I min läshög finns just nu inga deckare eller polisromaner men jag hade gärna velat läsa de nya utgåvorna av Maria Langs böcker. I brist på det lägger jag upp en bild på några av skådespelarna i serien "The Wire" som visades på TV för några år sedan. Den serien (eller ska jag säga de serierna) måste vara något av det bästa som har gjorts i genren och det är väl fel att använda ordet deckare för The Wire är så mycket mera. Det är ett socialreportage, det är ett inlägg i den politiska debatten och det är en bild av USA:s baksida (och det är så långt från Maria Lang som man kan komma).

Fantastiska skådespelarprestationer - vem minns inte karaktären Omar spelad av Michael Kenneth Williams (längst till höger på fotot ovan). Jo, den serien skulle jag gärna se om- mer än en gång.

4 kommentarer:

Bokmoster sa...

Jag har inte sett The Wire, men får den hela tiden rekommenderad till mig. Kul att läsa att du också gillar serien!

Ingrid sa...

Bokmoster: Jag hoppas verkligen att du får tid att se den här serien- den består av tre "årgångar"- de är alla bra.

Mrs Calloway sa...

när jag äntligen uppmärksammade The Wire fastnade jag totalt! jag sprang iväg och köpte alla delarna och sedan blev det dåligt med nattsömnen kan jag säga...

Ingrid sa...

Mrs C: Ja, jag funderar på att skaffa de senaste delarna (men är orolig för nattsömnen... det kommer att bli svårt att slita sig.)