lördag 9 mars 2013

Dagens magasinsfynd


När det blåser 17 sekundmeter isig, råkall (j-a) skånevind- ja, då kastar man sig så klart över en bok som den här. Gömd i magasinet var den men med en trevlig lapp på. "Behålla tycker Annette". Jag blev så glad att den här bokskatten fått stanna kvar på biblioteket- stort tack till Annette (som är bibliotekarie här på orten.)

"Längtan till Italien" är tryckt 1971 och den har illustrationer av Georg Lagerstedt.

"Vår Italien-längtan är en outrotlig instinkt, hur man sedan vill kalla den- banalt naturlig eller mysteriös."

(I mitt fall är den nog snarare banalt naturlig för det vilar inga mysterier över att längta bort till varmare nejder en dag som denna).

Nu ska jag sjunka ner i soffan med mitt fynd- det kan hända att jag skriver några rader om det så småningom. Qui vivra verra.

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

sällan jag längtar till värme, men idag har jag frusit om öronen

Mrs Calloway sa...

rdBany 5521och jag som hade skickat ut vedkorgen och stängt till kakelugnen! hur dum får man vara?

Kurt sa...

Det är ju alltid intressant att jämföra forna tiders resereportage med dagens! De som skrivs idag är föråldrade inom ett par år!

Ingrid sa...

Hannele: Det är kallt både inomhus och utomhus- vinden fortsätter att friska på. Då lockar värmen i söder...

Mrs C: Jag hade också hoppats på att vintern var borta och sett till att stänga av ett par element- nu får de vara på ett tag till och förgylla min elräkning....

Kurt: Ja visst! Österling och Aurén, Jolo... Sten Bergman... listan kan göras mycket längre, säkert- och de reseberättelserna har liksom evigt liv. Det är svårt att hitta deras like idag.