måndag 21 maj 2012

Pingviner och pingviner- "Pick up a Penguin"
Nu handlar  reklamen ovan förstås inte om böcker utan om choklad (och jag minns den här "snutten" mycket väl från 1970-talet). Jag blev faktiskt glad och nostalgisk när jag hittade den på 'youtube'.

"Pick up a Penguin" är annars en mycket bra devis. I lördagens DN (boklördag) hittade jag en liten blänkare med överskriften "Pingviner i ny kostym". Det handlade om serien "The Penguin English Library" som kommer ut i ny skepnad- över 100 titlar ska man ge ut (tack för det!). Omslagen designas av Coralie Bickford-Smith och de är fina, tycker i alla fall jag.


Här Thomas Hardys "Fjärran från vimlets yra" (Far From The Madding Crowd) i helt nytt stuk. Man blir frestad....

Jag läser att 20 titlar redan har kommit ut. Många fina engelska klassiker att botanisera bland. Härligt.


Det finns också en förening "Penguin Collectors Society"- den skulle man kanske gå med i? Läs mera  HÄR. Man ger också ut en tidning två gånger om året.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Pingviner er ålreite dyr, og serien har da også gitt ut usedvanlig mye bra. Men den gamle oransje og hvite? Er det nå bare et samlerobjekt ?

Ingrid sa...

Geir: Visst är pingviner väldigt trevliga djur :-) Jag tror, vad gäller de gamla orange-vita versionerna, att de numera är samlarobjekt. (Att vårda ömt om man är lycklig ägare).