måndag 19 februari 2018

I väntan på snö och is

Fernando Pessoa

Februari är en nyckfull månad med många överraskningar. I väntan på snöfyk krattar jag björkris som just ju dräller ner i stor mängd. Det är en rofylld sysselsättning och under rishögarna sticker små bitar av vår upp. Snödroppar, vintergäck och en och annan krokus. Rådjuren är konstant hungriga så de där stackars krokusarna blir nog inte långlivade i år heller. Som tack för maten brukat de (rådjuren alltså) feja hornen på utvalda träd och buskar. Senast en ros. De är på allt. Grannen spänner upp konstfärdiga band på olika pinnar men det går ju inte att hägna in hela trädgårdar.

Inomhus skiner solen på rutor som behöver putsas - men det får bli en annan dag. Bättre då att sjunka ner i soffan med "Orons bok" av Fernando Pessoa. Jag fastnar i hans tankar direkt, vänder och vrider på orden.

"Att leva är att sticka strumpor med sina medmänniskors intentioner. Men medan man gör det är tanken fri, och alla de förtrollade prinsarna kan promenera i sina parker alltmedan elfenbensstickan dyker ner och upp. "---

4 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

läst nyligen ett par intressanta noveller av Pessoa

Ingrid sa...

Hannele: De novellerna ska jag också se till att läsa.

Mrs Calloway sa...

köpte alldeles nyligen Orons bok. Antonio Tabucchi gör bra reklam för Pessoa

Ingrid sa...

Mrs C: Både Pessoa och Tabucchi är odödliga författare.