lördag 24 april 2010

alla dessa konstiga nya ord....


Detta är väl helt utomämnes egentligen men ibland blir alla dessa nya termer och ord lite för mycket för en femtiotals-tant.... Fan- rent ut sagt! Sitter här och läser om I-phone. Det verkar ju vara en "käck" (för att uttrycka det på göteborska) pryl. Jailbreak, spotify, appar , (jo, jag har fattat vad en "app" är men ändå....), root-lösenord???, firmware.... Jag känner mig som en idiot.
-
Köper man TV idag räcker det inte med att sätta kontakten i väggen (och eventuellt en kontakt i ett antenn-uttag)- nej, man måste installera en massa tjafs också för att allt ska fungera. Knappar och instruktioner hit och dit- man kan då bli spyfärdig för mindre. Jag ber till högre makter att min tjock-TV håller några år till och att kanalerna inte pajar ihop för mig.

4 kommentarer:

Martina sa...

Man behöver inte vara 50-talist för att känna sig korkad, det räcker med att vara inte riktigt så teknikintresserad som tillverkarna av de där sakerna tycker att man ska vara. =)

Ingrid sa...

Tack Martina- det känns skönt att höra. Kram, för det!

snowflake sa...

Haha, vi har också en gammal tjock-tv, till sambons stora förtret. Varje gång jag reser bort är jag orolig för att den ska "gå sönder", så att vi måste köpa en ny svindyr platt sak. han tycker att det behövs, men om man har nåt som fungerar varför ska man byta ut det?
Anser jag.

Tekniska grejer är urtråkigt. knepet där är att ha nån annan nära till hands som gillar det. Det har jag flera så jag lär mig ingenting. Dottern var bara elva år när jag överlät kanalprogrammeringen på henne...

Ingrid sa...

Nej, varför ska man byta ut något som fungerar. Jag har fått så många frågor om min stackars tjock-Tv "ska du inte köpa platt- TV" och jag svarar samma sak "min TV funkar så varför slänga ut den då?" Jo tricket är väl att vara omgiven av personer som gillar den nya tekniken- tyvärr ogillar de flesta i min omgivning allt sådant och teknikfantasterna bor väldigt långt bort.... Jag får väl försöka råda bot på min teknikrädsla och trycka på lite knappar....(om det nu räcker med det....)