måndag 17 februari 2014

Trädet och fåglarna


Jag bor på ett näs och jag är således omgiven av vatten  - den enda landgränsen är en smal strimma någon kilometer österut från mig räknat. I år står vattnet högt på många ställen och den här bilden är från det som kallas för "flommarna"- våtmarker- som ligger alldeles intill havet (i det här fallet Öresund). Så här mycket "flod" har jag inte sett på just den här platsen på mycket länge. Det stackars lilla trädet får kämpa för tillvaron.(Detta foto är lånat)

Om någon månad kommer skärfläckorna hit för att häcka och många av dem just i närheten av platsen på fotot längst upp och på en liten "ö" som kallas för Landgrens holme. Ett säkert vårtecken och ett mycket välkommet sådant. Skärfläckorna har häckat på Flommen sedan år 1927.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Mysigt! Vi bor på en stor ö... nära havet.

Ingrid sa...

Hannele: Det är så härligt att gå långa promenader längs med flommarna- och nu börjar ju solen att stiga upp över horisonten på "bättre tid". Hisingen ligger också väldigt vackert!!

Kurt sa...

I stort set hela den Skånska kusten (med undantag för industriområden) är tillgänglig för vandring. Och man kan ju i stort sett vandra i vattenbrynet hela vägen. Det är bara Gotland och Öland, som har lika tillgänglig kust.