tisdag 18 februari 2014

Östersjön- ett länktips


Ett tips om ett virtuellt bibliotek- The Baltic Sea Library. Vilken god idé, tycker jag och här länkar jag dit.  Det är ett bibliotek som är under fortsatt uppbyggnad och jag är helt övertygad om att det kommer att bli mycket stort, fyllt av intressanta titlar och utdrag ur det bästa som Östersjöområdet kan erbjuda i litteraturhänseende.

"These efforts aim to foster the perception of a common cultural identity within the Baltic Sea region as a whole. As Johann Gottfried Herder put it in his Journal of my Voyage in the Year 1769:
"There is no difference whether it is now the Curonian, Prussian, Pomeranian, Danish, Swedish, Norwegian, Dutch, English, French Sea; when it comes to navigation, it is nothing but sea everywhere.  "
6 kommentarer:

Kurt sa...

En intressant Östersjöbok är Per Högselius bok "Östersjövägar". Han lyckas blanda naturvetenskap och kultur på ett mycket lyckat sätt.

http://www.atlantisbok.se/layout/detail.php?id=7310

Anonym sa...

Kurt: tack för tipset! Det ska jag verkligen titta närmare på./Ingrid

mimmimarie sa...

Den länken kommer jag säkert att ha mycket nytta av.

Hanneles bokparadis sa...

Spännande nyhet.

Ivo Holmqvist sa...

Med tanke på att inget av länderna kring Östersjön är engelsktalande är det lite märkligt med ett Baltic Sea Library som dessutom citerar Herder på engelska. Men till och med de elementäraste kunskaperna i tyska i Sverige är väl numera alltför skrala - det är bättre i Danmark, inte bara i det tvåspråkiga södra Sönderjylland liksom i Baltikum. Och Die deutsche Schule i Helsingfors finns säkert fortfarande.

Ingrid sa...

Jag tror och hoppas att det här virtuella biblioteket ska växa sig stort och innehållsrikt. Jag tror också att om man vill få många läsare så måste språket vara engelska.