måndag 15 april 2013

Hurra för tant Mary!


Den här boken (fast i dansk översättning) fanns också i min morbrors bokhylla. Författare: L E Tiddeman (initialerna står för Lizzie Ellen). Jag har lyckats få tag på ett antikvariskt exemplar-( bara för jag var så nyfiken. )

Vem var hon denna L E Tiddeman? Ja, det är höljt i dunkel för mig men just den här boken är utgiven på ett kristet förlag tillhörigt "The Religious Tract Society". Det kanske kan sätta lite ljus på författarskapet. Inte vet jag. Jag tippar också att boken har flera sedelärande budskap-och för den sakens skull behöver den ju alls inte vara dålig.

Min morbror var så vitt jag vet inte särskilt religiös (han var nog som "folk var mest" på den tiden). En kvalificerad gissning är förstås att min morbror (som hette Jens) nog var mera förtjust i böcker som Göngehövdingen.....


Jag noterar också att jag har köpt en bok med synlig historia. År 1925 fick en flicka vid namn Edna Hayes  från byn Cummersdale den här boken som gåva av sin söndagsskola (i Carlisle). Nu har den fått ett nytt hem hos mig.


Cummersdale av idag. (Foto: Oliver Dixon).


2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Gulligt omslag.

Ingrid sa...

Hannele: Jag tycker också om omslaget- lagom nostalgiskt!