onsdag 18 maj 2011

Jag läser en Stregaprisvinnare

Sandro Veronesi tilldelades det prestigefyllda Stregapriset för sin roman "Caos Calmo" - ("Quiet Chaos" ) år 2006. Vicky på bloggen Böcker etc tipsade om boken och att den fanns i engelsk översättning; den har också filmatiserats.

Jag är verkligen glad för detta boktips för det här är en intressant roman- mera om den när den är helt färdigläst (jag har 100 sidor kvar).

Stilla kaos

PS. Jag kan härmed meddela (januari 2013) att "Caos Calmo" nu finns i svensk översättning. "Stilla kaos" är den svenska titeln och det är Contempo förlag som har gett ut.

2 kommentarer:

Vicky sa...

Åh, vad kul att du hittade den så snabbt! En bok är ju nästan alltid bättre än sin filmatisering - och eftersom jag gillade filmen så mycket så är ju förväntningarna på boken skyhöga :)

Ingrid sa...

Vicky: Jag tyckte om boken- den tog sin tid att läsa men den var vacker och gripande. Veronesi vill jag gärna läsa mer av- ser att han kommit ut med ett par böcker till efter Caos Calmo. Jag skulle vilja se filmen också så jag ska leta efter den! Du ska ha tack för detta fina boktips!!