lördag 28 maj 2011

Dagens namn är Ingeborg

Min mammas allra bästa väninna hette Ingeborg och hon hade alltså namnsdag den 28 maj. Ingeborg brukade bjuda sin familj och sina vänner på kaffe med dopp på det trevliga caféet i Pildammsparken i Malmö för att fira dagen.Finns det någon där ute i cyberspace som minns den fina uteserveringen med servitriser i vackra nationaldräkter? Det var något alldeles extra att sitta här och avnjuta kaffe eller lemonad eller vad det nu månde vara. För oss barn lockade de höga slänterna runt omkring kanske mer än själva kakätandet- vi åkte kana utför och fick massor av gräsfläckar på kläderna (det blev inte populärt).
Vi brukade också ränna in i den mörka och lite mystiska Margaretapaviljongen- det ekade så trevligt där inne och det luktade lite gammalt och instängt. Spännande var det också att springa fram och tillbaka över den stenlagda gången som var kantad med så många vackra blommor.


Pildammsparken är stor- hela 45 hektar och den anlades på platsen för Baltiska utställningen som gick av stapeln 1914. (det var en stor begivenhet).Inga kommentarer: