måndag 30 maj 2011

Nero Corleone och flera bästsäljande barnböcker

Jag har roat mig med att kolla vad som säljer bäst i Europa just nu (det vill säga Tyskland, England och Frankrike). I Tyskland går det mycket bra för katten Nero Corleone- och detta är en uppföljare till en tidigare bok om samma katt. Nero Corleone är alltså från Italien- och han har blivit transporterad därifrån av en tysk familj som hittat honom under en semester. Nu bor Nero Corleone i Köln men han längtar tillbaks och så... ja- titeln avslöjar handlingen. Nero Corleone återvänder.

Elke Heidenreich är en känd barnboksförfattarinna- och hennes första bok om katten Nero Corleone finns faktiskt att läsa i svensk översättning. (Utgiven av Brombergs förlag).I Frankrike är de här rävarna populära-visst ser omslaget lockande ut? Boken är från början skriven på italienska (tror jag)- en söt och rar berättelse verkar det att vara.


I England gillar man den här häxboken- kanske inte så konstigt för Julia Donaldson har skrivit mängder av barnböcker (och är storsäljande här i Sverige också med bl a böckerna om Gruffalon.)


När man ser de här vackra böckerna längtar man riktigt efter ett par barnbarn att läsa högt för!
Jag hoppas att det kommer svenska översättningar (Julia Donaldsons bok är väl ett ganska säkert kort).

Inga kommentarer: