tisdag 15 februari 2011

Indelta knektar- fråga om plats

Det enda jag vet om det här gamla fotot är att personerna på bilden troligen är en hel hoper av indelta knektar som nu har samlats för någon typ av jubiléum. Platsen kan möjligen vara Sannahed (nu i Kumla kommun). Knektarna tillhörde förmodligen livregementet till fots och Värmland (eller Värmland Närkes) regemente. Är det någon som känner igen platsen månne? Tidpunkten? Kanske 30-tal.

3 kommentarer:

mimmimarie sa...

Mitt förslag är att du laddar upp bilden på Släktforskarförbundets diskussionsforum. Det är en väldigt aktiv grupp av duktiga släktforskare som frekventerar denna site och de har löst knivigare problem än så. Gör din efterlysning under kategorin "Gamla bilder".
http://aforum.genealogi.se/discus/

Monika Häägg sa...

Tycker det är intressant med gamla foton. Människor som levat och förmodligen inte längre finns i livet har stelnat på ett foto i en stund av deras liv. På något sätt lever de vidare i evighet (nåja, kanske inte evigt, men bra länge)Tänk så många drömmar och tankar som fanns samlade hos dessa människor. Uppslag till en bok, kanske?

Ingrid sa...

Mimmimarie: Tack för gott råd- det ska jag lyda!

Monika: Jag älskar också gamla foton- de frusna ögonblicken.... man kan sitta och betrakta mycket länge och sätta fantasin i rörelse. Jo, det kunde säkert bli till en bok....