fredag 14 januari 2011

Bästsäljare från antiken

Ja... det vill säga det år jag föddes. Emma har hittat en rolig länk.

Det var inte många namn på fiction-listan som jag kände igen- men jag blev väldigt glad över att hitta Mika Waltaris "Sinuhe egyptiern" (den tycker jag nämligen mycket om) på engelska heter den "The Egyptian". Alberto Moravia och Daphne du Maurier fanns också med.

I non-fictionlistan fanns en biografi om/av Eleanor Roosevelt och så flinar jag när jag ser Norman Vincent Peales namn (Power of Positive Thinking)- hans tankar verkar ha haft god effekt på honom själv i alla fall- han blev över 90 år....). Väldigt intresserad blir jag av en bok som har titeln "The God that Failed" med essäer av Ignazio Silone, Richard Wright , André Gide och Arthur Koestler. Den låg också högt på non-fiction-listan den veckan för mycket länge sedan.
-
Den här länken kan man ha mycket roligt med- troligen hittar jag en hel del gammalt och intressant nu. Tack för det! :-)

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Waltari är en av mina stora favoriter, kul länk.

Ingrid sa...

Jag tycker också väldigt mycket om Waltari- och Sinuhe är en absolut favorit. Länken ska jag kolla upp lite närmare om ett tag- där kan man nog hitta mycket!

Emmas Bokhylla sa...

Vad kul att du gillade den!~Jag sitter ocksa och "leker" lite, kollar olika datum och hittar en massa spannande tips!

Ingrid sa...

Emma: Jag satt också och klickade på diverse år - väldigt roligt att se vad som var populärt. Förvånande mycket fanns fortfarande att få tag på.