torsdag 13 januari 2011

Årets första novellsamling är utläst


Sju noveller av Richard Yates. Fem av dem helt fantastiska- två gillade jag inte alls (den första och den sista, konstigt nog). Några rader om denna läsning i morgon. Nu är det dags att ta fram nästa bok med noveller- den tjocka tegelstenen av Mavis Gallant..... och jag tänker INTE läsa i "nummerordning"- utan hoppar lite hipp som happ i boken.

6 kommentarer:

Linnea sa...

Den här boken vill jag läsa! :) Jag gillade både Revolutionary Road och Easter Parade. Mycket! :)

Bai sa...

Denne vil eg også lese!

Nattens bibliotek sa...

Jag visste inte att Richard Yates har skrivit noveller. Det kanske kan vara något. Jag tyckte mycket om Revolutionary Road och Easter Parade i synnerhet sen senare.

Ingrid sa...

Linnea, Bai och Bokstödet:Jag tycker om i princip allt jag har läst av Yates. Det finns några utgåvor av hans noveller i Vintage Classics- (väldigt fina omslag!).

snowflake sa...

Vilket omslag! Älskar den där glada vackra ytan, med all ångest och tristess inunder.

@bokstödet Det finns även en samling som heter Eleven kinds of loneliness.

Och så finns det nån stor samlingsvolym.

Ingrid sa...

Snowflake: Omslagen är så otroligt fina. "Eleven Kinds of Loneliness" innehåller något kortare noveller -jag undrar om samlingsvolymen är ett hopslag av Liars in Love + Eleven Kinds etc- eller om den innehåller lite till? Jag tyckte nog lite bättre om novellsamlingen "Liars in Love" (än Eleven Kinds of Loneliness)- men smaken är ju så olika.