lördag 12 september 2020

Om den fysiska bokhandelns betydelsePandemin gjorde och gör livet begränsat men en viss lättnad kan anas, ett ljus där vid horisonten. Att vara beroende av den digitala världen för att existera känns inte alls bra och det är tröttsamt att bläddra och ” senda” på en bildskärm. Jag är därför glad att kunna uppsöka den lokala bokhandeln igen efter en tids uppehåll. Hyllorna är välfyllda och höstens bokflod väller fram. Inget som att gå bland bokhögar och bokhyllor- titta, plocka fram, bläddra och fundera. Det som inte finns beställs hem på direkten. Aldrig har jag uppskattat ” min” bokhandel som nu. Det senaste inköpet blev  Eskil Fagerströms ” Italiens moderna historia”- en bok som jag absolut vill äga. Om Italien vet jag alldeles för lite och jag ser fram emot att få bilda mig. Mera kunskap skaffar jag mig också, förhoppningsvis, med ” Kalksten” en tungt verk som handlar om Limhamns kalkbrott. Här får dock biblioteket stå till tjänst. 

Ute dröjer sig sommaren kvar och det blir vårplan(t)ering i trädgården med ett antal nya blomsterlökar som ska grävas ner ( rådjurssäkra blommor gäller). Det är alldeles sant som ordspråket säger: Den som har en boksamling och en trädgård har aldrig tråkigt.
 

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

fint med sån bokaffär, jag ska också köpa lökar

Ingrid sa...

Hannele: Jag är glad över att ha en bokhandel i närheten och en med god service dessutom. Guld värt. Blomsterlök och tanken på en ny vår hör till höstens glädjeämnen.