onsdag 28 juli 2010

Ryggont och tidningen Vi

(Nej, fotot är inte taget av mig...)

-
Efter en förmiddag på hög stege slabbandes med svartbrun lasyr på en södervägg (puh i värmen!) (och lite slabbade jag även på mig själv- nu har jag fina slingor i håret...) sitter jag här med ond rygg och läser senaste numret av tidningen Vi (inte Vi läser alltså- för den är jag inte så förtjust i - jag föredrar faktiskt "originalversionen").

-

En del riktigt intressanta boktips förmedlas- och jag noterar att jag nog skulle vilja läsa Oline Stigs bok "Jupiters öga"en berättelse om hennes farfar som blev medlem i Nasjonal Samling (Vidkun Quislings parti)- den centrala frågan i boken är "Varför"?

-

Nyare svensk litteratur är jag inte någon storslukare av precis- men Peter Fröberg Idling skriver så engagerat om debuterande Linnéa Axelsson att jag faller pladask- hennes "Tvillingsmycket" tänker jag ta mig en titt på.

-

"Burma Boy"av Biyi Bandele handlar om andra världskriget- Burmas djungler i fokus och en nigeriansk soldat som strider för "The British Empire". Jag noterar och lägger på minnet.


2 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Åh, är det den VI-tidningen med Vanna Rosenberg som Drottning Kristina på framsidan? Jag har sett den i affären, och blev lite nyfiken. Är det nåt läsvärt?

(Annars ska det visst bli mulet och kanske lite regn i morgon. Då slipper man vara ute och greja med en massa dumma trädgårdsprojekt och kan ligga och läsa hela dan. Om man inte har 3-åringar, förstås.)

Ingrid sa...

Nej detta är nog ett senare nummer- "mitt" omslag pryds av Louise Hoffsten i hatt. Vanna Roserberg-upplagan var också bra, tyckte jag- men jag gillar tidningen Vi- över lag.
Nu sitter jag här och hoppas på regn... men det blir nog inget. "Svårt väderläge" säger de, metereologerna. Någon målning blir det dock inte idag- det protesterar min rygg alltför mycket mot- det blir att alternera med gräsklippning (inte så mycket gräs förstås- mest uppstickande fibblor och ogräs.)