torsdag 1 juli 2010

Några ord i semestertider.....

Nu blommar vresrosorna och solen strålar från en helt molnfri himmel.... världen står stilla... det är semestertider för många. Nere i mina trakter brakar det snart löst av allehanda aktiviteter- "hästavecka", segeltävlingar, vikingafest, sillamarknad- och stränderna drar till sig massor av semesterfirare. (och klaffbron går upp en gång i timmen .... hå och hej och hej och hå). Jag flyr "detta fält" och försöker att hålla mig inom kort radie från hemmet.
-
I början av veckan hade biblioteket uförsäljning av gallrade böcker. Jag var faktiskt ganska glad att inte hitta särskilt mycket av intresse - det var mest gamla deckare som låg på borden och det är kanske inte min favoritlitteratur (fast jag läser gärna "de engelska damerna"). Jag norpade dock kvickt åt mig Kerstin Thorvalls "När man skjuter arbetare..."- den vill jag gärna läsa om och så hittade jag två böcker av Anne Tyler- de blir bra sommarlektyr, tänker jag.
-
Samtidigt med Meena Alexanders självbiografi "Fault Lines" läser jag Hisham Matars "In the Country of Men" ("Ingen i världen"- i svensk översättning-Bokförlaget Forum). Matar skriver om Libyen under "överstens" styre (Khadaffi). Allt sett med en liten pojkes ögon. Otäck läsning och intressant samtidigt. "In the Country of Men" var på korta listan för Man Booker Prize år 2006. Den boken lägger jag till min egen Afrika-utmaning när den är färdigläst.

4 kommentarer:

Fyrabarnsmor sa...

lite kul när det händer saker :)

Ingrid sa...

Jodå... ingen kan klaga på att det inte händer saker här just nu. Fast det gäller för oss bofasta att planera våra resor norrut. Det är ingen höjdare att bli sittande i låååång bilkö när bron går upp och solen gassar.... :-)

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Aha...så det blev allt en bokhög från bibblo. Det är kul när man hittar lite från deras utförsäljningar. Ibland är de dock lite väl slitna och tummade.

Ingrid sa...

Ann-Sofie: Just de där utgallrade böckerna platsar kanske inte direkt i bokhyllan- som du säger- de brukar vara i tämligen taskigt skick- det blir ofta bara att läsa och sedan skänka vidare.