fredag 25 juni 2010

Nyfiken på.... Ann Syréhn Tomasevic

En debutroman som har fått lysande recensioner- jag lyckades få tag på den på biblioteket (med korttidslån)- den får bli min midsommarläsning.
-
Konceptet att blanda nutid med dåtid och att berätta om ett Europa som för evigt försvann efter två krig... ja, det känns mycket lockande för mig. Boken handlar om en kvinna från Alsace- Lili. Lili kommer att bo på många platser och vi får följa hennes liv.
-
"Jag reser med tåg, för det är så jag måste närma mig staden. Så som Lili en gång kom resande med ett ångloksdraget persontåg från det som inte längre var Frankrike. En sensommardag år 1904 samlade hon ihop kjolarna på sin resdräkt och klev försiktigt nerför den lilla trätrappa som konduktören skyndat sig att ställa fram. På hennes högra hand blänkte vigselringen som hon ännu inte hunnit vänja sig vid."
-
Inledningen till "Glas och aska" av Ann Syréhn Tomasevic.






4 kommentarer:

violen sa...

Hm, måste sluta gå in här (skämtar!) för jag får hela tiden nya boktips, den här verkar ju riktigt intressant t.ex.

Glad midsommar!

Ingrid sa...

Violen: Tack ska du ha- och hoppas att midsommaren blir fortsatt fin. Jag tyckte själv att det verkade spännande med en roman om en kvinna mitt i Europas brytningstid...

violen sa...

Jag har just läst Glas och aska men hittar inte att du skrivit mer om den.....?

Ingrid sa...

Violen: Nej, det kom av sig, tror jag. Jag minns att jag tyckte att boken blev lite väl vindlande ibland- troligtvis tappade jag "glöden" för den....