måndag 14 juni 2010

Nu går turen till Indien ett slag

Den här boken (som nominerades till Booker Prize för ett antal år sedan- den kom ut år 1996) har länge stått och glott på mig från min bokhylla. Varför jag inte har läst den förrän nu begriper jag inte- möjligen är det omfånget som fått mig att rygga tillbaka (614 sidor).
-
Jag började läsa i går och det går snabbt och lätt och är mycket underhållande (men inte roligt). Mistry är en författare som jag blir intresserad av- om honom kan man också läsa i Karavans specialnummer om Indien- han får faktiskt ett helt uppslag där. Boken finns översatt till svenska och heter då "En ömtålig balans". Hans "En familjeangelägenhet" (utkom på engelska år 2002) finns i billig pocketupplaga (Bonnierpocket).

5 kommentarer:

torbjørn hauken sa...

Dette er en mektig bok som alle voksne burde ese!!

Hermia Says sa...

En familjeangelägenhet är en av mina favoritböcker, rekommenderar den då och då till biblioteksbesökarna - men det är den enda jag läst av Mistry. Hoppas du delar med dig av dina tankar kring balans-boken!

Ingrid sa...

Hermia: Nu måste jag bara läsa "En familjeangelägenhet" det blir till att kika in på AdLibris för den finns inte på kommunens bibliotek (och eftersom den har givits ut i pocketupplaga är det inte någon större investering-och Thauke- ja, "A Fine Balance" borde verkligen läsas och begrundas- noga- speciellt av oss i-lands-människor.

Boktokig Eva Boström sa...

Nu blir jag också sugen på att läsa den. Får ta en tur till biblioteket (innan de stänger).

Ja, jag antar att de förlänger lånetiden eftersom man under sommarstängningen inte får lämna tillbaka böcker i återlämningslådan. Måste ta och se till att jag lånat om alla böcker, så jag säkert vet att de inte går ut under sommarstängningen! Synd att måste betala en massa pengar för att man inte gjort det!

Ingrid sa...

Boktokig: Jag hoppas att du förser dig ordentligt nu- jag själv skulle bli väldigt ledsen om mitt bibliotek fick för sig att ha semesterstängt.