fredag 12 januari 2018

Nya frestelser


Det var ett tag sedan jag läste något tyskspråkigt och jag tänker att det kunde vara dags igen. En alldeles färsk roman om Theodor Storm och hans stundtals komplicerade liv lockar. I "Sturm und Stille" handlar det främst om Storms kärlek till en ung kvinna . Storm var relativt nygift när han förälskade sig i Ida Jensen ( även hon från Husum) . Det blev givetvis kärlek med förhinder och jag tror att Jochen Missfeldt har lyckats mycket väl i sitt porträtt av framför allt Ida.


Ännu en roman som jag vill läsa. Arno Geiger skriver om en svår tid - året är 1944 och en soldat är hemma på permission från östfronten. Kriget är på väg att förloras. Finns det någon framtid, något hopp i all förstörelse?

5 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

Vilken bild på omslaget!

Ingrid sa...

Hannele: Magisk.

Anonym sa...

Var väldigt längesen jag läste på tyska men skulle vilja komma in i det igen. Frågan är bara vad man ska börja om med. Vackert omslag!

Jenny B sa...

Åh, jag vill också läsa något på tyska igen! Så bra att du påminner om det. Både du och jag har ju läst Es geht uns gut av Arno Geiger, och han är en bra författare som verkar värd att läsas mer av.

Ingrid sa...

Kajsa: Jag hoppas att du hittar något som faller dig i smaken och visst är "Stormbokens" omslag väldigt lockande!

Jenny: Arno Geiger bör vara "ett säkert kort" och jag beställer nog hans senaste snart. Det känns verkligen som om det vore tid för tyskt igen.