lördag 28 februari 2009

nu kommer mars....


Här kommer alpkrokusen! Nu är det vår (även om det fortfarande är kallt och ruggigt!)
Gårdagens läsäventyr gick i bisonoxens tecken. Nu kommer jag väl att drömma om bison! (Värre drömmar kan man nog ha förstås).
I "American Buffalo" av Steven Rinella lär jag mig mycket om både historia, geografi och biologi. Jättekul, tycker jag men också sorgligt när man betänker hur dessa mäktiga djur som en gång strövade fritt över "The Plains" nu har reducerats till en mycket liten skara -och inte är de särskilt fria heller längre. Under slutet av 1800-talet bedrevs mass-jakt/slakt på de arma djuren. De blev nästan helt utrotade- men tack vare bland annat Theodore Roosevelt kunde i alla fall en del av stammen räddas.
Jag har också börjat läsa "The Sound and the Fury" av William Faulkner. Hmm, det blir en utmaning kan jag säga... den här boken är definitivt inte lättläst (men vem har sagt att allt ska vara lätt här i världen- jag har en bestämd känsla av att "The Sound and the Fury" är värd all ansträngning.) Slowly does it....
En bok som jag har haft liggande ett tag är "The other side of you" av Salley Vickers. Jag har inte läst något av henne tidigare. Jag har kommit 70 sidor in i boken nu och den är hittills en väldigt givande läsupplevelse. Rapport kommer så småningom.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.