lördag 23 april 2011

Från min önskelista - böcker att längta efter




Den här boken av Maurice Gee ser intressant ut - eller är det bara omslaget som drar ögonen till sig? Maurice Gee är ytterligare en av dessa så gott som icke uppmärksammade författare från vår antipod (NZ). Några av hans böcker finns översatta till danska.... men jag kan då inte se att det finns något på svenska av honom. Jag är nyfiken på hans författarskap och tänker absolut försöka att läsa något från hans stora produktion.




Maxine Kumin (f 1925) är en amerikansk författarinna- poet- och hon är bosatt i New Hampshire. Poesi från New England kan jag inte motstå och med en titel som "Where I Live" ja... inte går det att värja sig då....










Min egen italienska utmaning fortsätter givetvis- tyvärr är det svårt att hitta översättningar. Jag har stora förhoppningar att Stregaprisvinnaren 2009 , Tiziano Scarpa ,inte ska lämnas i skymundan här i Sverige. "Stabat Mater" kommer i vart fall på engelska under året. (Augusti ser det ut som). Vad boken handlar om? Musik och dess betydelse. En ung flicka upptäcker Vivaldi.






Patricia Grace's far tog värvning och for till Italien under andra världskriget för att slåss på de allierades sida." 28th Maori Battalion reinforcements" handlar den här romanen om- en roman som skildrar kriget ur en kanske något annorlunda synvinkel.






Lisa Tetzners klassiker - den hemska, svarta berättelsen om sotarpojken finns nu som grafisk roman. Den vill jag absolut läsa.


Inga kommentarer: